A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

День пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 18:03
Кількість переглядів: 68

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.

Починаючи з середини ХХ ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.

Трагедія Голокосту - це урок для всього людства. У цей день, День скорботи і пам’яті, учні нашого ліцею приєдналися до загальної печалі, ім’я якої Голокост.

27 січня вшановуючи пам’ять загиблих жертв Голокосту в Україні, у КЗ "Мартинівський ліцей" проведено тематичні заходи :

- проведено виховний захід для учнів 5-11 класів «Гірка память Голокосту!", де в кінці заходу діти прикрасили дерево "смутку" - метеликами, що є символом Голокосту.

 

 

- проведено тематичні уроки «Злочин проти людства», «Причини масового знищення населення України в роки Другої світової війни». для учнів 9-11 класів;

Для учнів 8 - 9 класів бібліотекар села Мартинівка Алла Куцокінь, провела та організовала перегляд документального фільму "Зламані гілки" закритої кіноколекції DocudayaUA документального кіно в якому розповідається про самотню подорож із дитинства в доросле життя єврейки Міхаль Рехтер.

У шкільному коридорі для учнів була організована тематична виставка-реквієм «Голокост: невідомі віхи історії».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень