A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Всесвітній день Землі

Дата: 20.03.2024 16:35
Кількість переглядів: 16

Ми вже навчилися літати в повітрі, як птахи. Ми вже навчились плавати в воді, як риби. Нам ще залишилося навчитися жити на Землі , як люди.
Бернард Шоу
День Землі (англ. Earth Day) — назва, яку використовують щодо різних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля
Є два основні періоди проведення Днів Землі — у березні (день весняного рівнодення) і Міжнародний день Матері-Землі – 22 квітня
• День Землі –    Рівнодення  святкується        у багатьох країнах у день весняного рівнодення,     щоб відзначити момент, коли починається весна               (у Північній півкулі) або осінь (у Південній). ООН святкує День Землі зазвичай 20-21 березня.
• 26 лютого 1971 року Генеральний секретар ООН  У Тан підписав спеціальну декларацію, присвячену цій події. Щороку 20-21 березня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку дзвонить дзвін миру.
День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що він може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища. 

Учні КЗ «Мартинівський ліцей»  взяли участь у святкуванні Дня Землі –    Рівнодення.  
Дошкільнята долучилися до акції «Розмалюю я свій дім»;
Учні 6-8 класів створили мега розмальовку «День Землі», взяли участь у спільному проєкті «Що я можу зробити для майбутнього планети»;
До відеолекторію «Екологічни слід людини» долучилися старшокласники, в результаті якого створили об’єкт - нагадування «Моя Земля помирає».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень