A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Афганістан-пам'ять і смуток крізь роки...

Дата: 15.02.2021 13:20
Кількість переглядів: 73

15 лютого 2021року в нашому ліцеї відзначили День пам’яті воїнів – афганців. Цей захід, на якому були присутні школярі різного віку та вчителі, підготували учні десятого і дев'ятого класів. Організатори дійства провели екскурс в не таку вже й далеку історію й ознайомили з передумовами афганської війни.

Лейтмотивом заходу стала думка: війна – це безумство, це невиправдана жорстокість, це найстрашніше і найбезглуздіше, що тільки є у світі. Дорогою ціною розплачувалися за все наші юнаки - життям. Солдати гинули. І кожна смерть була страшною, бо безжально уривала життя у вісімнадцять, двадцять, коли небо таке високе, коли промені такі сонячні, коли почуття такі ніжні й життя тільки починається…

Ведучі розповіли присутнім про афганців – земляків, які назавжди пішли з життя під час боїв, а саме Павла Корчаку, Вовка Олексія та Тертичного Миколу, наш односелець, вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання. Кравченко Ольга Семенівна поділилася своїми спогадами про Тертичного Миколу . Поезія та відео матеріали, які були показані та прочитані учнями, розчулили кожного з присутніх та вразили до глибини душі.

Давайте ж і надалі будемо пам’ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках… Вони на це заслуговують!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень