A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо

Дата: 25.11.2022 11:23
Кількість переглядів: 23

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам'ять жертв Голодоморів. 2022 року це буде 26 листопада.

Інформаційна кампанія цьогоріч проходитиме під гаслом "Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо".

Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбуватиметься під час повномасштабної війни Росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже Росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю.

Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв.

З метою вшанування пам’яті жертв голоду 1932-1933 років у Мартинівському ліцеї до Дня пам’яті жертв Голодомору було проведено інформаційно-просвітницькі заходи. У шкільній бібліотеці організовано виставку фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…», проведені класні години, позакласні заходи, година пам’яті і скорботи «Голод 33-го – біль душі і пам’ять серця». Учні 10-11 класів провели диспути на тему «Трагічні уроки історії», переглянули документальний фільм «Голодомор. Великий злам» із серії «Невідома Україна». Проведено виховні години на теми «І плакала свіча в скорботі», «Пам’яті людської міст», «І пам’яті свічка не згасне», «Хліб – усьому голова».

Закликаємо всіх приєднатися до акції "Запали свічку". Де б ви не були — вдома, в будь-якому регіоні України чи за кордоном, 26 листопада  о 16:00 потрібно запалити вогник у вікні як вияв скорботи за загиблими та віри в перемогу українців найближчим часом.

 

 

 

"Колоски пам'яті"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень