A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Переможці конкурсу «Час діяти»

 В Мартинівському ліцеї відбулося відкриття відразу двох проєктів – переможців конкурсу «Час діяти» від БФ «МХП – Громаді».

12:00 22.04.2021

Всесвітній день Землі

22 квітня відзначається міжнародною спільнотою як Всесвітній день Землі. В цей день в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.

14:00 21.04.2021

Підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку "Зоологічна галерея"

Упродовж березня 2021 року на базі комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Зоологічна галерея».

14:00 21.04.2021

Підсумки обласного конкурсу "Збережемо першоцвіти"

Обласний конкурс «Збережемо першоцвіти» проводиться з метою формування екологічної культури особистості, набуття навичок і досвіду розв'язання екологічних проблем, залучення до практичної природоохоронної роботи учнів загальноосвітніх, професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів.

13:45 21.04.2021

Тиждень фізики та астрономії

З 12 по 16 квітня 2021 року у Мартинівському ліцеї проходив тиждень фізики та астрономії, мета якого підвищити інтерес до вивчення предметів, збагатити кругозір та інтелект учнів додатковими знаннями.  Протягом  тижня проводилися різноманітні заходи. 12 квітня відкриття предметного тижня. Усний журнал «Всесвітній день космонавтики», який  завершився зоряною вікториною. Віртуальну екскурсію для учнів старших класів до музею космонавтики ім. С.П.Корольова  в м. Житомирі. 13 квітня для учнів 5, 6 класів була проведена виховна година «Україна – космічна держава», яка завершилася конкурсами та вікториною.  14-15 квітня тиждень фізики продовжився інтелектуальною грою «Космічна подорож. У грі брали участь учні 9-11 класів. Гра пройшла змістовно, цікаво і захоплююче. Тиждень фізики завершився фізичною перервою, де учні відповідали на вікторину про між предметні зв’язки фізики та інших наук, розв’язували фізичні кросворди. Учні показали свої розумові здібності та кмітливість.

13:45 19.04.2021

16 квітня – Всесвітній день голосу

В цей день в Мартинівському ліцеї влаштували вокальний конкурс "Голос ліцею", а змагались між собою учасники вокального гуртка у двох вікових категоріях 6 - 8 та 10 - 13 років. Юні вокалісти радували  своїми голосочками даруючи свої позитивні емоції тож непросто було визначити переможців. Кожен учасник отримав свою невелику відзнаку, а переможцями стали: Черуха Надія та Кириченко Наталія (категорія 6 - 8 років); Риженко Софія, Котляр Каріна та Шевченко Аня (категорія 10 - 13 років). Вперше День голосу відзначили в Бразилії  1999 року за спільною ініціативою лікарів — терапевтів, логопедів та викладачів співу, що  входили до асоціації «Sociedade Brasileira de Laringologia e Voz — SBLV» (Бразильське товариство ларингології та голосу). Завдання Всесвітнього дня голосу – закликати всіх, хто використовує свій голос для роботи, спілкування або ж для задоволення, навчитися піклуватися про нього.  Значною мірою голос є  віддзеркаленням  душі. Його звучання складає про людину жодним чином не менше враження, ніж зовнішність і поведінка.Основними причинами втрати голосу можуть бути: паління, постійне переохолодження, стреси, застудні захворювання, праця в запорошених приміщеннях або постійне перенапруження голосових зв’язок. Спів широко використовується у медитативних практиках, адже вібрації голосу можуть позитивно впливати  на настрій людини і стан її організму.  У Всесвітній день голосу, вітаємо всіх тих, чиї фах або ж діяльність пов’язані з голосом (співаків, дикторів, лекторів, екскурсоводів, вчителів тощо).  Бережімо свій голос!

15:00 16.04.2021

Зустріч з українськими героями!

14 квітня особливий день в історії України. Саме цього дня сім років тому розпочалися бойові дії на Сході України, так звана активна фаза АТО - озброєне протистояння української армії російським окупантам.  В нашому ліцеї саме цього дня пройшла зустріч з учасником бойових дій 2014-2016 років Костенком Сергієм Анатолійовичем,який був мобілізований до 53-ї ОМБ. Потім захищав нашу землю в Авдіївці (Авдіївська промзона). Під час зустрічі Сергій Анатолійович розповів учням про важке становище в зоні бойових дій місцевого населення, особливо дітей, поділився своїм враженням від пережитого. Розповів як допомагали військовим волонтери.

15:00 14.04.2021

День зустрічі птахів в Мартинівському ліцеї

Напевно немає такої людини, котра б не захоплювалася приємними мелодійними голосами – пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців, чи, навіть, ритмічні постукування дятла, – усе це царство птахів, яке асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої і дубів. Надворі другий місяць весни – теплий квітень, а, отже, час прильоту до нас пташок із теплих країв.

14:50 09.04.2021

Весняна толока в Мартинівському ліцеї!

Вже традиційно, навесні, кожного року під час весняних канікул в нашому ліцеї проходять заходи з прибирання та благоустрою території. Так і цього року 5 квітня весь колектив вийшов прибирати територію ліцею. Попереду ще багато задумів щодо того, щоб рідна школа стала красивішою. Такі заходи спрямовані на поліпшення екологічного, санітарного та естетичного стану освітнього закладу. Проведення таких акцій має активізувати суспільство у справі охорони і відновлення довкілля.

13:45 09.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень