A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Сила нескорених

Дата: 12.10.2021 21:43
Кількість переглядів: 90

Нинішній український воїн, який захищає українську державність у зоні ООС, — спадкоємець нескорених — тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть, часто в неймовірно складних умовах відсутності державності та атак значно сильніших ворогів, — дружинників княжих часів, козаків, січових стрільців, воїнів Української революції 1917-1921 років, повстанців Холодного яру та вояків УПА. Їх усіх — від давнини до сьогодення – і вшановуємо 14 жовтня, у День захисника України.

У переломні моменти своєї історії українці здатні були творити своє військо, навіть не маючи держави.

Українці здобували перемоги там, де це здавалося неможливим, продовжували боротьбу у здавалося б безнайдійних умовах. Врешті сила нескорених поколінь увінчалася перемогою - відновленням незалежності після століть бездержавності. Сила нескорених нині дозволяє ефективно протистояти російській агресії, перемагати одну з найпотужніших армій світу.

Саме під таким гаслом 12 жовтня в Мартинівському ліцеї пройшов захід, де учні висловили почуття щирої поваги і вдячності захисникам нашої рідної Батьківщини.

Боротьба за незалежність України продовжується і зараз. На сході нашої країни відбуваються бойові дії на території Луганської та Донецької областей.

На Донеччині і Луганщині на превеликий жаль гинуть наші патріоти - добровольці та воїни української армії. Серед загиблих, на жаль, є і воїни з нашої славної Канівщини. Під час заходу було згадано всіх захисників, які поклали своє життя за нас з вами, це - Петрушенко Андрій Сергійович, Мороз Олександр Іванович, Перцев Олександр Васильович, Михайлик Сергій Віталійович, Конюша Руслан Сергійович, Кобченко Сергій Геннадійович, Григорович Іван Станіславович, Чупилка Анатолій Михайлович.

Українська армія завжди була тісно пов'язана з народом, а народ – зі своїм військом. І в цьому була сила і війська, і народу. Нині це, зокрема, засвідчує потужний добровольчий і волонтерський рух. Сильна армія – запорука сильної держави.

Українці — народ-військо.

Дякуємо всім захисникам УКРАЇНИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень