A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

10 грудня - Міжнародний день прав людини

Дата: 10.12.2021 16:17
Кількість переглядів: 69

    Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

     Загальна декларація прав людини - важливий і корисний документ. Але в ньому говориться про людей загалом - і жодного слова про дітей. Але ж діти потребують особливої уваги й захисту з боку держави.

     Саме тому 1989 року ООН прийняла окремий документ під назвою «Конвенція про права дитини». Конвенція - це міжнародна угода. У ній держави беруть зобов'язання дотримуватись прав кожної дитини. І наша держава також підписалася під цим документом, а значить - пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян. Документ містить 54 статті, в них - 40 прав, які має дитина.

    Тому, цього для учнів 2 та 3 класів було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: «Подорож до казкової країни права», де учні з радістю долучилися до виконання різноманітних та цікавих завдань.

   

 

 

 

 

    Робота щодо формування правових відносин продовжується й надалі. Вона сприятиме розширенню правових знань учнів, формуванню вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень