A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Заходи до конкурсу Т. Шевченка

Дата: 22.10.2021 13:08
Кількість переглядів: 113

Мабуть нема в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Шевченка. У кожного своє розуміння його творів, але для всіх нас Шевченко є генієм і патріотом своєї країни, особистістю великою і вічною в історії нашої держави.
Дванадцятий рік поспіль проводиться Міжнародний мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.
Не став винятком і цей рік. Так 21-22 жовтня в КЗ "Мартинівський ліцей" було проведено низку заходів присвячених XII Міжнародному мовно-літературному конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
21 жовтня була організована виставка "Наш Шевченко", яка призначена сприяти усвідомленню учнями суспільної та культурної цінності Шевченкового слова. Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

Також 21 жовтня в рамах мовно-літературного конкурсу серед учасників І етапу було проведено біографічний калейдоскоп "Ми не забудемо тебе, Тарасе!!!", де діти пригадали життєвий шлях Тараса Шевченка.

22 жовтня в стінах нашого ліцею відбувся конкурс читців творів Т.Г.Шевченка "Думки Кобзаря вустами школярів". Переможцями даного конкурсу стали: Риженко Софія (8 клас), Безпала Лілія (11 клас).

Сьогодні 22 жовтня відбувся І етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Переможцями І етапу стали:
5 клас - Кривобабко Ксенія;
6 клас - Іваненко Вікторія;
7 клас - Дашевська Софія;
8 клас - Котляр Каріна, Риженко Софія;
10 клас - Чернюк Катерина;
11 клас - Голєва Аліна.

Бажаємо нашим учням - учасникам ІІ етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка тільки ПЕРЕМОГ в наступному етапі!!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень