A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Хай живе козацька сила, хай живе козацький дух!

Дата: 16.10.2021 10:52
Кількість переглядів: 93

Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків.

14 жовтня церкви східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами. Свій початок свято бере з IX століття: у Константинополі під час служби у Влахернській церкві блаженний Андрій удостоївся явлення Богородиці. Вона простягла свій покров над людьми в знак того, що дає їм свій захист.

У нашому ліцеї напередодні свята 13 жовтня було проведено виховний захід «Хай живе козацька сила, хай живе козацький дух!» для учнів 1 класу де вони проходили випробування, а в кінці були прийняті до Козацької республіки Мартинівського ліцею . Діти брали участь в різних конкурсах ,демонстрували своє вміння у кулінарній майстерності. .Цікавим був конкурс «Я- козак» , в якому представники команд малювали себе в образі козака. Важливим був той факт, що свято проходило разом із учнями 2,3,4 класу де співали, малювали та розгадували загадки.

  

Свято проводили вихованці гуртка "Джура", керівник вчитель предмету Захист України Дорошенко О.І., а на завершення діти смакували найсмачнішими українськими варениками!!!

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію свєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно пишатися тим, що ми – українці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень