A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Мартинівський ліцей" Степанецької сільської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

День метеликів

14 березня - День знань про метеликів. Метелики - це найкрасивіші створіння природи з найрізноманітнішою гамою барв. Ці істоти не тільки естетично привабливі, а й нікого не залишають байдужими, тому що можуть прикувати погляд кожної людини. Учні 3 класу Мартинівського ліцею цікаво відзначили День метеликів.

21:26 14.03.2024

Масницю гуляєм - Зиму проводжаєм!

   Масниця – давнє східнослов'янське свято, яке знаменує собою кінець зими і швидкий прихід весни. Це одне із найулюбленіших, веселих і смачних свят. Воно має свій особливий, неповторний колорит. Головна страва Масниці – млинці. Вони вважаються символом сонця, тому саме млинці є одним із основних атрибутів свята.  Четвертий день Масниці, який припадає на 14 березня 2024 року, називається "розгуляй".  Тож саме в цей день учні 1-4 класів долучилися до цього веселого свята. Вчителі підготували учням цікаві конкурси, розповіли про традиції святкування. Учні весело провели час, а батьки приготували млинці на будь-який смак. Яскраві емоції, піднесений настрій надовго залишиться  в учнів-учасників весняного дійства, а також відчуття причетності до культури рідного народу.

18:20 14.03.2024

"Шевченку-210"

Учні 3 класу (класний керівник Кириленко Л.В.) долучились до інтерактивного онлайн-квесту "Шевченку - 210".

17:28 08.03.2024

Міжнародний жіночий день

8 березня у світі відзначається Міжнародний жіночий день – свято, яке прославляє настання весни і представниць прекрасної статі. Дівчата і жінки сьогодні отримують безліч компліментів, подарунків і квітів.

09:30 08.03.2024

7 березня - Всесвітній день книги

7 березня - Всесвітній день книги Всесвітній день книги - це важлива подія, яку відзначають у всьому світі, щоб вшанувати книги, авторів і відчути радість читання, цей день підкреслює важливість літератури в нашому житті, сприяючи підвищенню грамотності та доступу до літератури для всіх, особливо для дітей та молоді.

14:08 07.03.2024

Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови Міжнародний день рідної мови покликаний спонукати уряди й населення всіх країн захищати й розвивати мову кожного народу, що існує на планеті. Ця всесвітня подія відзначається щороку 21 лютого, а засновницею свята виступила ЮНЕСКО. На жаль, 43% мов зараз перебувають під загрозою цілковитого зникнення. Що два тижні припиняє своє існування мова одного з народів світу. 40% людей не мають змоги отримати освіту рідною мовою, а це є дуже важливим фактором формування національної свідомості. З нагоди святкування Міжнародного  дня рідної мови в ліцеї організовано проведення  низки  культурно-освітніх заходів: мовно інтелектуальну гру "Мова - державна перлина" ( 7- 8 кл.), мовну гру "У царстві української мови" (5,6 клас), інтелектуальну гру "Мова - наша фортеця" Бібліотечний урок "Таїна словників" та ін. Цьогорічне свято стало ще однією сходинкою  в розвитку рідної мови та популяризації невичерпних освітньо-культурних надбань.

19:46 21.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень